Lemon and broccoli soup

Lemon and broccoli soup

4 portioner
Tillagningstid 20 minuter

¼ Fry’s Stekkorv, kuber
1 baguette
50g margarin
1 purjolök, skivade
2 vitlöksklyftor, krossade
1 huvud broccoli, hackat
1 liter grönsaksbuljong
100g babyspenat
250ml färsk grädde
15ml citronsaft
Havssalt och peppar, efter egen smak

Värm en djup, medelstor kastrull på hög värme. Tillsätt smör, purjolök och vitlök och koka under omrörning tills att purjolöken är mör, ca 5 minuter. Lägg i broccolin och buljongen, koka upp och koka tills att broccolin är mör, ca 8 – 10 minuter.

Stek korven i lite olja tills att den blir krispig och ställ åt sidan.

Lägg i spenaten och koka i ytterligare 1 – 2 minuter. Mixa med en stavmixer tills att blandningen blir slät. Rör i grädden, citronsaft och kryddor. Sleva över i skålar, toppa med korv och servera med baguette.



Print Friendly and PDF
20121107_0590