Meat Free Savoury Sausage with Rice

Meat Free Savoury Sausage with Rice

Utarbetad av Usha Mungal

4-6 portioner
Tillagningstid 25 minuter
Veganskt

1 box Fry’s Hot Dog, tillagas enligt anvisade instruktioner
150g veganmargarin
4 msk. olja
½ dl vatten
250g vita champinjoner, skurna i fjärdedelar
1 grön paprika, urkärnad och julienneskuren
1 röd paprika, urkärnad och julienneskuren
1 gul paprika, urkärnad och julienneskuren
1 kopp frysta ärter
1 kopp morötter, rengjord och kubikskuren
1 kopp sockermajs
Salta efter smak
1 stor lök, skuren i ringar
4 kvistar timjan
3 koppar kokt ris, avsmaka med smaksättning av ditt val
3 potatisar, varje skuren i fyra klyftor, färgad med gul karamellfärg och friterad
¼ kopp koriander (dhania) att garnera med
2 msk. myntablad till garnering

 

Värm margarin och olja. Tillsätt sedan svamp och vatten om det behövs för att förhindra bränning. Låt sjuda 4-5min. Lägg i paprika, ärtor, morötter, majs och salta efter smak. Koka igenom 5-6 minuter. Se till att grönsakerna kokas men att de fortfarande blir krispiga. Tillsätt sedan i löken och låt sjuda i 2 minuter. Sist lägger du i Fry’s korv, timjan, kokt ris och blandar väl.

Häll upp på en tallrik med potatisen. Garnera med dhania och myntablad.

Servera med Dhall, såser eller grönsallad.



Print Friendly and PDF
Savoury rice and potatoes