Spaghetti and No Meatballs

Spaghetti and No Meatballs

4-6 portioner
Tillagningstid 45 minuter
Veganskt

1 paket Fry’s Asian Spiced Burger, hackad i små tärningar
3 kvistar färsk rosmarin. Ta bort kvistar och hacka bladen i fina bitar.
8 cream crackers, krossa till pulverform i plastpåsar
2 rågade tsk dijonsenap
1 rågade tsk torkad oregano
40ml vatten
havssalt
nymalen svartpeppar
olivolja
1 knippe färsk basilika
1 medelstor lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ färska eller torkade röda chili, fint skivad (tillval)
2 x 400g tomater på burk, hackade
2 msk balsamvinäger
1 tsk farinsocker
400 g torkade spagetti eller penne
Vegan parmesanost, för gratinering (tillval)

 

Använd en bunke och lägg i hackad rosmarin, fint krossade cream crackers, senap, Fry’s burgartärningar, och oregano. Tillsätt vatten och en bra nypa salt och peppar. Krama och blanda upp ordentligt med rena händer. Med våta händer, rulla blandningen till små köttbullar – det bör bli ca. 24-28 bollar. Ringla olivolja över och vicka dem så att alla blir täckta. Lägg dem på en tallrik och täck över, ställ sedan in dem i kylen så länge.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt lite olivolja. Lägg löken i stekpannan och rör om i ca 7 minuter eller tills att de mjuknat och blivit lätt gyllenbruna.Tillsätt sedan vitlök och chili (tillval), och så snart de börjat få lite färg tillsätt även basilikablad. Tillsätt tomater, balsamvinäger och socker. Koka upp och smaka av. Värm en annan stor stekpanna och tillsätt en skvätt av olivolja och dina köttbullar. Rör runt och koka i 8-10 minuter tills att de får en gyllene färg.

Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda tills pastan är klar, sedan tar du bort dem från värmen. Lägg pastan i det kokande vattnet och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Spara en del av kokvattnet, dränera pasta i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Skeda över halva tomatsås i pastan, använd lite stänk av ditt reserverade vatten för att lossa. Servera på en stor tallrik, eller i separata skålar, med resten av sås och köttbullar ovanpå. Strö över de små basilikablad och lite riven vegan parmesan (tillval).

 



Print Friendly and PDF
spaghetti