Sweet potato and sesame soup

Sweet potato and sesame soup

med rostad kokos och krispig stekkorv

8 portioner
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Veganskt


¼ Fry’s Stekkorv, tärnad
300g rödlök, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
20ml färsk ingefära, finhackad
30ml olivolja
20ml veganskt smör
45ml torr sherry
15ml palmsocker
300ml vatten
750g sötpotatis, hackade
750g morötter, hackade
10ml sojasås
15ml tomatpuré
10ml sesamfrön, rostade (extra vid servering)
10ml chiliflingor
800ml kokosmjölk
50ml färsk koriander, hackad
15ml kumminfrön, rostat
½ citron, pressad
Färsk kokos, riven och rostat till servering
100g extra sötpotatis, tärnad och lätt stekt till servering


Värm lök, vitlök och ingefära i olivolja och smör i ca 5 minuter. Lägg i sherry och socker och fortsätt tillagningen tills att blandningen är tjock och klibbig, ca 5 minuter. Lägg i vattnet, sötpotatis, morötter, sojasås, tomatpuré, sesamfrön, chiliflingor och kokosmjölk.

Sjud allt tills att grönsakerna är mjuka, ca 1 timme. Tillsätt mer vatten om det behövs. Gör till en smet med hjälp av en stavmixer. Stek den tärnade stekkorven i lite olja tills att den blir krispig och ställ sedan åt sidan.

Tillsätt koriander, kummin och citronsaft. Servera varmt med sesamfrön, kokos, stekkorv och stekt sötpotatis.



Print Friendly and PDF
20121107_0520