Sweet potato, ginger and coconut soup

Sweet potato, ginger and coconut soup

MED KRISPIG STEKKORV

4-6 portioner
Tillagningstid 30 minuter
Veganskt

¼ Fry’s Stekkorv, kuber
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, urkärnad och fint skivad
1 tsk färsk ingefära, riven
2 msk margarin
1 liter grönsaksbuljong
4 stora sötpotatisar, kuber
2 msk soja
1 x 400g kokosgrädde på burk
Salt & nymalen svartpeppar, efter smak
Färsk kokosnöt, riven till spån, för toppning
Färsk koriander, till garnering

Försiktigt bryn lök, vitlök, chili och ingefära i smör i ca 5 minuter. Lägg i buljong och sötpotatis och låt sjuda tills att de blir mjuka – ca 15-20 minuter. Använd en matberedare för att blanda, häll i en ren kastrull och rör i sojasås. Stek korven i lite olja tills att den blir krispig och ställ åt sidan.

Garnera med kokosspån, stekkorv och några kvistar koriander.



Print Friendly and PDF
20121107_0526